FAQ

Geef hier op onze website uw postcode of gemeente in en vind een verkooppunt in uw buurt. Klik op het pictogram op onze kaart en u ziet meteen het adres van de winkel.

Bij sommige van onze verkooppunten kunt u de producten online bestellen en/of kunt u vragen om ze thuis te laten leveren. Surf naar hun website, of vraag naar de mogelijkheden bij het verkooppunt.

Rw is de maat voor de gewogen luchtgeluidsisolatie. De waarden worden uitgedrukt in decibel (dB). Hoe hoger de Rw waarde, hoe beter de geluidsisolatie.De akoestische resultaten zijn gemeten in combinatie met een gipsplaat van 18mm, verkleefd op de SimfofitTM tegen een volle muur. Akoestische resultaten beschikbaar op aanvraag.

Vraag een concrete prijsofferte aan bij één van de aangegeven verkooppunten, of informeer u meteen online via één van hun webshops. U vindt onze verkooppunten op onze website.

  • Akoestische isolatie van binnenmuren.
  • Akoestische isolatie aan de binnenzijde van buitenmuren (op voorwaarde dat een bouwfysische studie werd uitgevoerd).
  • Tegen een scheidingsmuur (of gemene wand) tussen twee appartementen (in hetzelfde gebouw).
  • Niet in vochtige ruimtes, zonder voorafgaande bouwfysische studie.

U kunt de montage-instructies downloaden op onze website. Bovendien vindt u deze handige en gedetailleerde instructies ook in elke productverpakking.

De Simfofit® isolatieplaten moeten steeds afgewerkt worden met gipskartonplaten van minstens 12,5 mm dik om te voldoen aan de brandveiligheidsvereisten. Zorg ervoor dat de naden van de gipskartonplaten voldoende verspringen met de naden van de SimfofitTM.

Recticel Insulation zorgt voor een totaaloplossing. Vraag naar de volgende accessoires in uw verkooppunt, zodat u direct kunt starten en niet nodeloos terug naar de winkel moet: lijm voor akoestische isolatieplaten van 1 en 5l. Recticel geeft enkel garantie op de installatie met het gebruik van de lijm voorzien voor het verkleven van deze platen.

Neen, niet in vochtige ruimtes zonder voorafgaande bouwfysische studie.

Alle ophangingen (bv. verwarmingselementen) moeten aan een voldoende stevige basismuur bevestigd worden.

Simfofit® is gemaakt van gerecycleerde materialen waardoor de samenstelling en het uitzicht kunnen verschillen, zonder dat dit afbreuk doet aan de technische functionaliteit.